Aabenrås bedste advokat?

Jeg stod der ved fodgængerovergangen og ventede på grønt lys. Det småregnede, og jeg havde travlt. Jeg skulle bare nå ind i butikken lidt længere oppe ad gaden, inden de lukkede. Endelig blev det grønt, og jeg trådte ud på gaden. Men lige i det øjeblik svingede en bus om hjørnet og ramte mig på skulderen. Jeg blev kastet omkuld og slog hovedet. Buschaufføren blev chokeret. Han smed alle passagerer ud af bussen og læssede mig ind i den. Spurgte, om jeg ved, hvor jeg er. Jo det vidste jeg godt. Han kørte mig på skadestuen i sin bus, og jeg fik syet nogle sting i hovedet og blev lagt til observation på en eller anden stue.

Søde læger

Lægerne var søde og kom tit for at se til mig. Havde jeg kvalme. Kunne jeg se, hvor mange fingre han holdt op foran mig osv. Jeg kunne godt se 3 fingre og havde ikke kvalme, men bare meget ondt i hovedet. De fortalte mig, at scanningen havde vist en kraftig hjernerystelse. Jeg måtte gerne komme hjem i morgen, hvis jeg ikke får det dårligt i løbet af natten. Rart at vide. Kunne jeg få lov til at ringe til min kæreste, så han ikke bliver bekymret. Vi har underrettet ham, fortalte de. Han sidder udenfor og venter på, at vi giver ham lov til at se dig. Det gør vi nu, men kun kort. Du skal hvile.

Brug for en god advokat

Den næste dag blev jeg udskrevet. Min kæreste hentede mig og kørte mig hjem i bilen. Jeg blev lagt i seng og fik besked på, at jeg skal tage det roligt i de næste par dage. Lægerne havde fortalt ham, at der kan opstå noget uventet. De havde også fortalt ham, at han for en god ordens skyld skulle kontakte en advokat i Aabenraa. Jeg kan nemlig søge om offererstatning, og det er altid en god idé at have en god advokat med inde over den slags sager.

Nu havde jeg egentlig ikke tænkt mig at gøre andet end bare at komme lidt til hægterne igen. Et par dage med hvile og hjernerystelsen, og de blå mærker vil fortage sig, og så vil jeg være klar til at komme på ⓘ arbejde igen. Men det er da fint, at de gav ham de gode råd med. Men ligefrem at kontakte advokater i byen er måske lige at gå lidt længere end nødvendigt. Jeg nævner det for ham. Han svarer, at han hellere vil være på den sikre side end at stå i en paniksituation, hvor advokaterne ikke har tid, eller kender til os.

Som sædvanlig har min kæreste ret. Og jeg ved jo heller ikke endnu, om jeg kan komme på arbejde i løbet af de kommende dage. Men offererstatning, hvad er det? Tænker jeg. Er det sådan en kompensation for svie og smerte eller, hvad? Er det et beløb, der dækker udgifter til medicin eller behandlinger, hvis jeg får brug for det? 7 – 9 – 13 – lad os håbe, at det ikke bliver nødvendigt.
Jeg er træt og har ondt i hovedet.