En billig og god service

låsesmed

I er lige kommet hjem efter en lille rejse. Tre dage i Berlin. Skønt. Det var virkeligt også tiltrængt. Men, lige da I stiger ud af elevatoren oppe på fjerde sal, så får I et mindre chok. Der er nemlig store ridser på hoveddøren og karmen. Har der været indbrud? I har jo ikke fået nogen besked om det fra alarmcentralen. Den der app, som I har på jeres telefoner, fungerer da ellers udmærket. I har heller ikke hørt fra naboen, som helt sikkert ville have ringet til jer, hvis han havde hørt noget.

Sikkerhedslåsen dur bare

Du sætter nøglen i en af dørens låse. Låsen åbner sig. Du sætter den anden nøgle i hoveddørens sikkerhedslås og kan høre, at den også bliver åbnet. I går indenfor. Der har ikke været indbrud. I sender en kærlig tanke til den låsesmed på Frederiksberg, som havde rådet jer til at få sat en sikkerhedslås i hoveddøren. Dengang han kom for at lave et låsetjek hos jer. Det var i øvrigt en billig låsesmed, som havde meget travlt. Alligevel havde han fundet tid til at sætte en ekstra sikkerhedslås i jeres dør, da I bad ham om det. I tjekker lige, at alt er, som det skal være. I får også stillet de små tasker fra jer. I skal da lige undersøge, hvad der så er sket. Hvorfra er de der ridser på døren kommet?

Naboen har oplevet det samme

Du ringer på hos naboen. Han åbner døren, og du spørger ham, om han har hørt noget eller set nogen vandalisere jeres hoveddør. Han har ikke hørt noget, men han lagde godt mærke til ridserne her i formiddags, da han kom hjem. Han var faktisk lige ved at finde jeres telefonnummer frem, så han kunne ringe til jer og fortælle om dem. Du går ned til underboen for at høre, om han har hørt noget. Det har han. Hans hoveddør har været udsat for den samme behandling.

Og her har tyveknægtene haft succes. De har taget hans PC og TV-apparat – og nogle kontanter. Han har også lige ringet til politiet. Han har faktisk også ringet til en låsesmed på Frederiksberg, som skal komme og sætte nye låse i døren. Han er ret oprevet og chokeret. Han taler om, at han var helt sikker på, at den lås han havde i døren, var sikker nok. Men åbenbart ikke. Du forsøger at få ham beroliget. Det lykkes ikke helt.

Bør bestemt anmeldes

Men du må vist hellere også anmelde vandalismen på din dør til politiet. Og du takker endnu en gang den billige låsesmed for hans gode råd med hensyn til at få sat en ekstra sikkerhedslås i døren. Du ville nødig være i din underbos situation. Indbrud er jo rigtigt ubehagelige. De føles jo, som om du er blevet overfaldet.

Nogle mennesker er trådt ind i din private sfære og har fjernet genstande fra den. Du nævner det her med en ekstra sikkerhedslås overfor underboen. Og han er bestemt ikke i tvivl om, at det skal han også tale med låsesmeden, der kommer om lidt, om.

Senest opdateret juni 5th, 2023 kl 08:52 pm