Fine pakker emballeret

Senest opdateret oktober 25th, 2022 kl 08:07 pm

Det bedste jeg ved, er at få pakker. Med posten. Eller endnu bedre med en courier post, som leverer til døren, så jeg er fri for at stå i kø på posthuset. Jeg hader køer. Intet er mere værre næsten. Det skulle lige være tandlægen. Ikke at tandlægen er spild af tid. Men det er det altså: At stå i kø. Begge dele er frygtelige: At spilde tiden og at være hos tandlægen.

Jeg har derfor sat et ekstra punkt på mit månedsbudget: ”Udgifter til forsendelser”. Jeg foretrækker at bruge ekstra penge på forsendelse, og så få de varer, jeg bestiller via internettet hurtigt – og leveret hjemme hos mig selv, eller på mit kontor. Det kræver kun, at jeg giver dem et telefonnr. Og så betaler for den service.

God bobleplast beskytter

I dag har jeg så fået leveret en pakke. Det var nogle varer, jeg havde bestilt i Sverige – til min workshop. De kom som lovet 3 dage efter bestillingen. Og de var så fint pakket ind i brune papæsker og bobleplast. Jeg elsker det. Ikke bobleplast, men at pakken kommer fint emballeret og til tiden.

Bobleplasten, ja, det er en helt anden historie. Hvem kan ikke godt lide at trykke boblerne ud. Plop plop, plop. Det er næsten en helt terapeutisk øvelse, når man får fingrene i et stykke bobleplast. Men sådan var det bare ikke for mig denne gang. Tingene, jeg havde bestilt, var ret store, så bobleplasten var også stor. Det vil sige, boblerne var store. De var ikke nemme at trykke på, selvom det kunne lade sig gøre.

Derfor røg den særlige bobleplast i genbrugsskabet. Jeg vil bruge det, hvis jeg selv skal sende et stort element til en kunde. Det fungerer nemlig ligeså godt som det almindelige. Og jeg har den her politik i min egen shop om, at jeg vil genbruge så meget, jeg kan. Så her har jeg fået mine ting til min workshop og til min egen shop i et hug. Fint. Det kan ikke være bedre. Endnu en lille besparelse på mit skrabede budget til emballage.

Genbrug er smart

Måske synes du, at det er fjollet af mig, at jeg gemmer på den slags ting og genbruger dem. Det synes jeg ikke. Jeg synes faktisk, at det burde alle gøre. Vi behøver ikke at svine til med forskellige former papir- eller plasticposer, fordi vi bare skal transportere et element. Vi kan sagtens genbruge. Mange af mine kunder har tilkendegivet, at de er glade for, at jeg genbruger fx ⓘ emballage.

Det behøver jo ikke at se grimt ud bare, fordi det er brugt en enkelt gang. Og er der noget af emballagen, som ikke dur, ja, så kan det skæres eller klippes væk. Nu er det ikke sådan, at jeg mener, at vi skal stå og stryge papir for at genbruge det. Men vi kan godt folde det pænt sammen og lagre det, så det ikke bliver krøllet og nemt kan bruges igen. Og bobleplast kan nemt rulles sammen, så det ser ud, som om det aldrig har været brugt.