Der er rigtigt mange gode grunde til, at du skal sende dit barn på efterskole. Bare kig på alle de mange udtalelser, som tidligere elever har skrevet.
Grundene, du oftest finder, er:

  • Gode venner for altid
  • Personlig udvikling
  • Oplevelser, man ikke ville få i en almindelig skole
  • Nye venner
  • Faglig forbedring
  • Bedre selvtillid

Og ja, det er sandt nok. Min venindes datter var kørt helt sur i sin gamle klasse. Hun havde mistet sin selvtillid. Hun blev drillet af de andre piger i klassen, fordi hun er lidt buttet. Det er ikke let at være en køn pige, selv om man ikke er helt i overensstemmelse med, hvad de stærkeste i klassen dikterer, er kønt.

Efterskole fra 9. klasse

Min veninde talte derfor med sin pige om, at det kunne være godt for hende at komme væk fra folkeskolen og på efterskole i 9. klasse. De talte meget om det faktisk i flere måneder. Datterens selvtillid lå på et meget lille sted, og hun var i tvivl, om hun kunne klare at være væk fra familien i lang tid.
Efter en del snak frem og tilbage blev de enige om, at det ikke kan skade, at hun prøver.

De satte sig derfor ned foran browseren og søgte på efterskole 9. klasse: https://naae.dk/efterskole-9-klasse/
De søgte også efter efterskoler inden for en radius af 150 km fra, hvor de bor. De fandt faktisk et par stykker. Det var en musikefterskole.

Glad for dans

Nu har min venindes datter altid været glad for at danse. Hun gik til ballet, da hun var mindre, men holdt op, da hun hendes krop begyndte at ændre sig. Selvom hun i dag er lidt buttet, så bevæger hun sig faktisk meget elegant. Og hun stråler, når hun danser til en fest.

Musikefterskolen, de fandt, var ikke lige helt, hvad min venindes datter havde ønsket sig. Hun kan godt lide musik, men vil ikke selv spille. Hun vil faktisk hellere danse til musikken.
De kiggede lidt nøjere på efterskolen, og så at de kunne komme og besøge den, så hun kunne få et førstehånds indtryk.

Efter besøget ringede min veninde til mig. Det var gået rigtigt godt. Det viste sig, at musikefterskolen har et tæt samarbejde med en anden efterskole, som har specialiseret sig i teater og dans. Deres elever laver ofte fælles forestillinger. Der var bare det problem, at den anden efterskole ligger i den anden ende af landet. Så de rejser frem og tilbage mellem de to skoler, når prøverne skal samkøres inden forestillingen, som de sætter op, skal vises for publikum.
De plejer at rejse 2 gange hvert semester, og så huser de eleverne fra den anden skole 2 gange hvert semester.

Indimellem arbejder, hver skoles elever på deres egne prøver. Min venindes datter var blevet meget interesseret og syntes, at det kunne være spændende. Hun havde også rigtigt godt kunnet lide lærerne. Især musiklæreren. Det var en hyggelig fyr, som havde foreslået hendes datter, at hun bruger sin rytmesans til at lære at spille på trommer. Og dans? Ja, det vil blive et lille problem. De har nemlig ikke mulighed for at tilbyde ballettimer. De har dog moderne dans på deres program, og de etablerer 2 dansehold hvert skoleår.