Jeg vil have det rent!

Her på den bløde venstrefløj inde på Frederiksberg er vi ved at komme op at skændes. Haha. Ja.
Jeg bor i et kollektiv. I en af de her kæmpestore villaer, som ligger inde ved Pile Allé eller Valby Langgade. Og vi har en vild kamp gående mellem os.

Luksusproblemer

Vi, det er faktisk 10 mennesker, som bor her i villaen. Vi er alle derhenne omkring 60 år gamle og har boet her på skift med skiftende partnere siden studietiden. Vi er alle meget veluddannede, har gode jobs, og måske, også en tendens til at skabe luksusproblemer for os selv.

Dengang, da vi flyttede ind tilbage i ’80’erne, var vi studerende og idealistiske. Havde en masse ting på hjertet og ville gøre verden bedre for alle. Klimaforandringerne var ikke det store problem dengang. Jo, altså miljøproblematikken blev da debatteret, men det var mere problemstillinger om globalisering af økonomien, som stod på dagsordenen. Dengang.

Men lige nu så har vi altså en kamp i gang. Imellem os. Vi kan ikke blive enige, om vi skal tage os sammen til at bruge en lørdag formiddag på at få gjort ordentligt rent her i hytten. Det er fuldstændigt latterligt. Vi er 10 mennesker, og vi kan ikke finde en fælles lørdag, som vi kan bruge til at passe på os selv.
Det er forståeligt, at nogen ikke vil risikere at falde ned fra en stige under vinduespudsningen, men er det forståeligt, at ingen gider at støvsuge? Kan vi ikke finde en løsning?

Problemer

Det tyder lidt på, at vi har nogle andre problemer mellem os her i kollektivet, som vi ikke tør udtrykke – eller italesætte …! Og det er jeg træt af.
Jeg har råbt op, om at vi skal have fundet en løsning på rengøringsproblemet. Andre luksusproblemer kan vi løse bagefter. Men inden kakerlakkerne kommer, så ser jeg gerne, at vi får huset rent. Indvendigt og udvendigt. Det vil også være en god anledning til at få identificeret steder i huset, som trænger til professionel håndtering, før vi får skader.

Mine medboere har ikke rigtigt gidet at høre på mig. De synes sikkert, at jeg er hysterisk. Det er jeg muligvis også. Men jeg har da fået deres velsignelse til, at jeg finder et firma, som kan klare tjansen. Når de nu har så travlt, og hellere vil betale sig fra at gøre rent i stedet for at bruge en weekend sammen med deres bofæller, så har jeg besluttet, at jeg finder et firma.

Det bedste firma til vinduespolering

Jeg har derfor været på nettet for at finde et firma. Skrev bare ”rengøring og vinduespudser Frederiksberg” i søgefeltet. Bum, en liste kom frem, og jeg er nu ved at undersøge deres forskellige tilbud. Bedste vinduespudser på Frederiksberg er vist MEM Polering: https://www.mempolering.dk/vinduespudser/2000-frederiksberg

Ved det sidste fællesmøde nævnte jeg, at jeg har fundet nogle firmaer, som kan klare både rengøring og vinduespudsning. Jeg fortalte også, hvilket firma jeg ville anbefale til rengøring – på regelmæssig basis, og hvilket firma jeg ville anbefale til vinduespudsning. De fik også en bemærkning om, hvilket firma jeg synes, er bedst til at komme og ordne haven.