SMBA

En af de selskabsformer der er opstået mange af på det seneste er det såkaldte Selskab Med Begrænset Ansvar – et SMBA. De er blevet et populært alternativ til ApS, da et anpartsselskab kræver 80.000 kr. i indskud. Et selskab med begrænset ansvar kan stiftes med én krone.

Anerkendt

Juridisk set er det en anerkendt selskabsform med fordelene fra at anpartsselskab. I tilfælde af konkurs har du dine personlige værdier sikret, og det er dermed kun selskabets kapital, du har som risiko. Men det er noget nemmere at starte op, da man kan komme i gang med 0 kr.

Forskellen mellem et ApS og et SmbA er dog, at der skal til hver tid være 2 ejere og at man rent juridisk ikke må fordele anparterne mellem sig. Således skal deltagertallet i et SMBA være variabelt, ligesom en forening.

Nogle lyssky forretningsfolk er kommet udenom disse krav med stråmænd osv., men det er absolut ikke anbefalelsesværdigt. SMBA er i de seneste år blevet brugt til visse lyssky forretninger grundet den nemme opstart og intet indskud. Derfor er SKAT og Erhvervsstyrelsen også begyndt at se nærmere på konstruktionen. Dog er der intet galt med navnet – f.eks. har forsikringsselskabet Tryg i mange år været registreret som et selskab med begrænset ansvar.

Endnu en fordel

En anden fordel med et SMBA er, at aktionærer må låne penge fra selskabets likviditet. Dette er et problem f.eks. mange håndværkere har med et ApS, hvor de ikke bare kan låne af firmakassen efter behov. Der må der kun laves almindelig løn og udbytte.

Ønsker du et SMBA, så indhent 3 gratis og uforpligtende tilbud på stiftelse af SMBA her. Det er virksomheden Ageras, der formidler kontakt til de bedste juridiske rådgivere i Danmark.

Der er mange på markedet, der kan stifte et SMBA, og nogle er mere reelle end andre. Derfor anbefaler vi at du går gennem ovenstående site, så du er sikker på at det er dygtige fagmænd, der står for stiftelsen, så alt gøres korrekt. Læs evt. mere om det her.

 

Senest opdateret marts 12th, 2023 kl 07:29 pm