Finansiering af ferier

Vi rejser meget, og det er der mange, der ikke helt kan forstå, at vi har råd til. Både jeg og Lulu (min kæreste) har helt almindelige jobs, og selv vores familie kan ikke forstå, at vi har råd til det. Derfor har vi besluttet at løfte sløret en smule for, hvad vi gør. Så kan du jo se, om det er noget, du kan bruge i din hverdag.

Vi låner til ferien – men smart

Lad mig med det samme indrømme, at vi optager lån for at rejse, men vi gør det bestemt ikke med hovedet under armen, og vi sparer skam også op. I øvrigt er det ikke kun lån, vi benytter os af. Vi bruger også kreditkort på den smarte måde.

Vi er super skarpe på at holde øje med de gode tilbud på rejser, der findes, så vi kan slå til, når de er der.

Vi har begge stor fleksibilitet arbejdsmæssigt og kan tage ferie med meget kort varsel, og det er nok en forudsætning for at kunne bruge denne metode.

Lad os sige, at vi har sparet 9.000 kroner op. Så kommer der et tilbud på lige præcis den rejse, vi gerne vil tage på, og tilbuddet er på 14.000 kroner for eksempel.

Så mangler vi jo 5.000 kroner for at kunne slå til på det tilbud, ikke? Her er, hvad vi gør i den situation:

Enten betaler vi rejsen med vores kreditkort eller vi tager et kviklån! Ja – de ofte meget udskældte kviklån er faktisk geniale til formålet. Vi låner de manglende 5.000 kroner, og så betaler vi dem tilbage indenfor den frist, der gør, at det reelt er et gratis kviklån, som du finder her.

Nogle gange kan vi ikke magte at betale tilbage indenfor fristen, men så betaler vi lånet ud så hurtigt, vi kan – og æder renteudgiften, der jo også er fradragsberettiget.

Regnestykket holder faktisk! Lad os sige, at det koster os 1.500 kroner i renter at låne pengene – men at vi sparer 5.000 kroner ved at kunne slå til her og nu på et tilbud. Så har vi altså stadig en nettobesparelse på 3.500 kroner!

Nogle vil nok spørge, hvorfor vi ikke blottager et almindeligt banklån. Det gør vi ikke, fordi det ganske enkelt er for besværligt – og man skal jo forklare i øst og vest for at låne i banken nu om dage.

Sørg for at have styr på sygesikring

Det er klart, at selvom vi er unge, kan vi blive syge på en ferie, og så er det altså meget vigtigt at have styr på blå sygesikringskort og rejseforsikring.

Vi har selvfølgelig styr på det blå sygesikringskort, men nogle gange er det bare ikke nok. Så må vi tegne en rejseforsikring, men det er som regel ganske billigt at gøre. Vores råd til dig er: Sørg for, at du er dækket godt ved sygdom i udlandet! Det kan du læse meget mere om på Huskdetblaa.dk

Konklusionen?

Lad os bare slå fast, at lån kan koste penge i renter og gebyrer, men det er for ensidigt at regne på det alene. Hvis du vil købe noget – en rejse eller noget andet – der normalt koster for eksempel 20.000 kroner, og du kan få det her og nu på et særtilbud til 16.000 kroner, kan du spare 4.000 kroner. Men det kan du ikke, hvis du ikke har 16.000 kroner i likvider, vel?

Lad os sige, at du låner de 16.000 kroner, og det koster dig 2.000 kroner i renter og gebyrer – så har du altså stadig sparet 2.000 kroner ved at kunne slå til hurtigt, her og nu, læs mere på Låne-penge-nu! Det giver da mening, ikke? Vi låner altid kunne låne penge online på lånesiden, Låne-penge.nu, som har samlet en oversigt over de 30 bedste udbydere af hurtig lån nu og her.

Senest opdateret november 13th, 2023 kl 04:38 pm