Om at bære ringe

Ringe kan bæres på flere måder, og der er mange typer ringe afhængig af, hvilken stil du går efter.

Måske kender du din ringstørrelse. Hvis ikke kan du få den målt hos en smykkebutik. Det er bedst, at du måler din ringstørrelse sidst på dagen, og når det er varmt. Dine fingre vil nemlig være tykkere sidst på dagen, og er det varmt, vil de også være tykkere.

Vælg ringstørrelse

Det er derfor vigtigt, at du ikke får dine ringe for små. Hvis det viser sig, at du ligger mellem 2 ringstørrelser, så gå altid efter den største, så der er plads til, at dine fingre hæver.

Hvis det efter nogle år viser sig, at en ring er enten for stor eller for lille, kan en professionel smykkebutik oftest tilbyde at ændre størrelsen på din ring, så den kommer til at passe igen. Måske har du tabt vægt eller taget på, og en ny størrelse kan være nødvendig.

Hvilken hånd?

Du kan bære ringe på begge hænder. Jeg har for eksempel min vielsesring på min højre hånd, og på den venstre har jeg en smuk ring fra Ole Lynggaard smykker, som min mand gav mig på vores første bryllupsdag.

Hvilke fingre?

Du kan bære ringe på alle dine fingre. Nogle synes, det ser sødt og sjovt ud med en ring på lillefingeren. Andre går efter et mere rocket look med en ring på tommelfingeren. Bærer du en ring på din midterste finger, så gå efter en smal ring, da det ellers vil være ukomfortabelt.

Du kan også bære en ring på din pegefinger. Her vil det typisk være på sin plads med en større ring. Det kan være en modering eller sådan noget med en stor sten, måske kulørt.

Hvilke fingre fortrækker du at bære en ring på – og hvorfor?