Globale aktier

aktier

Blandt aktieinvestorer er der et stort fokus på og interesse for de globale aktiefonde. Det er også tydeligt, at kategorien er det der rykker, såkaldte ”nye penge” til. Så hvis du ikke allerede har globale eller internationale aktier i din egen personlige portefølje er det er god idé at få det – enten kan du gå ud og investere selv, eller du kan få en professionel kapitalforvalter til at gøre det for dig.

Vælg multinationale aktieselskaber, der er godt beskrevne og som har en god track-record (Husk: Historisk performance er ikke garanti for fremtidige afkast). Sørg for at have forskellige områder / forskellige kategorier af selskaber, at investere i. Invester langsigtet (Det er for dyrt at handle for ofte).

De sammensatte produkter: obligationer og aktier

Et andet område, der virkelig er godt at investere i, er de balancerede fonde eller de sammensatte produkter, hvor der både investeres i obligationer og i aktier, på én gang – og endda ofte i ét samlet produkt, der favner både den ene aktivklasse: obligationerne og samtidig på den anden side: aktierne. Med et sådant produkt kan man ramme både det stabile – obligationerne – og også det mere volatile i form af aktierne, hvis kurser er mere fluktuerende, ind.

Investering: Husk aktier OG obligationer i en fælles cocktail

Der skal mikses, når der tænkes investering. BÅDE obligationer OG aktier skal med i porteføljen.

Cocktail, det er det ord, der bedst beskriver måden, du skal tænke din investeringssammensætning på. Der skal være noget der passer til alle smagsvarianter og som har lang holdbarhed, noget som er friskt og noget som holder det hele sammen – så poulært sagt – handler det om at kombinerer gennemgående obligationer, der har en lang horisont og så kombinere med aktier, der alle har hvert deres særkende og deres niche / eller tidshorisont, at gøre godt med.

Obligationerne

Stats- eller realkredit skal være det lange solide træk og den stærke kerne, som resten af porteføljen bygges op om. Det er, så at sige, obligationerne, der er ankeret i inveteringen. De AAA eller triple A mærkede danske obligationer danner den perfekte bund under den godt investerede formue og med det fundament går man ikke skævt af den langsigtede og kontinuerligt velgennemførte investeringsstrategi.

Aktierne

Aktier skal være valgt ud fra forskellige varierende sektorer, som hver især er velbeskrevne. Det er ting, der karakteriserer den gode og attraktive portefølje – porteføljen, der skal være overskudsgivende for dig, så dine investeringer betaler sig på den længste bane.

Vælg ud og skab diversifikation i sammensætningen af porteføljen. Det er den gyldne regel, når det gælder kapitalpleje.

Kilde: Gratis Kredit Danmark

Senest opdateret marts 3rd, 2023 kl 06:52 am