Inkasso brev

Senest opdateret juli 17th, 2018 kl 03:06 am

Først blev jeg overrasket, da jeg i den dags post blandt andet fik et brev fra en advokat i Aalborg. Jeg var mig ikke bevidst, at jeg kunne have noget som helst at gøre med en advokat i den nordjyske hovedstad. Da jeg så havde åbnet brevet, må jeg indrømme, at jeg blev temmelig irriteret, for indholdet ville jeg bestemt heller ikke vedkende mig.

Jeg betaler da altid til tiden

Brevet viste sig nemlig at være fra en inkasso advokat, som afkrævede mig betaling for en annonce, jeg angiveligt skulle have haft indrykket i en avis i Aalborg. Ifølge brevet skulle der være tale om en temmelig stor annonce, der reklamerede for nogle terrassemøbler i teaktræ.

Jeg har aldrig handlet med terrassemøbler, heller ikke her i det sydlige Jylland, hvor jeg bor. Jeg har rent faktisk aldrig handlet med noget som helst, idet jeg som tandlæge har nok at gøre med at rode rundt i folks tænder.

Forveksling

Der var altså tydeligt nok tale om en forveksling af den ene eller den anden art, men hvordan den kan være opstået, er mig faktisk en gåde. For en ting er, at man kan dele sit navn med en anden person, men brevet var stilet til min private adresse, og der borg ikke andre end min kone, mine to børn og jeg selv.

Jeg tog mig tid til at ringe til den pågældende advokat og forklarede ham om fejltagelsen, men det troede han ikke på og blev nærmest uforskammet i tonen, så det endte med, at jeg smækkede røret på.

Der er godt nok stor forskel på advokater. Selv har jeg vistnok entreret med nogle af de bedste i Danmark, som varetager mine ejendomskøb og diverse andre specialer for mig. Det er Jensen Advokatfirma, og de er stort set landsdækkende og kan det meste.