Udskiftning til KPK vinduer

Det kan sagtens betale sig at få sat nye vinduer i et hus eller en lejlighed i disse dage. Og det behøver ikke at være en meget besværlig proces. Ok, der skal lidt tålmodighed til. Men hvis du er indstillet på lidt støv fra mørtel og mursten, som er uundgåeligt, når murerne slår hul til de nye vinduer, så kan det faktisk gøres på en dag eller to. Det kommer selvfølgelig an på, hvor mange vinduer, det drejer sig om. Men er det fx blot de tre vinduer, der sidder i værelserne, så kan det gøres på en dag. Læs mere om udskiftning af vinduer her.

Hvilke vinduer er bedst

Det kræver dog, at du ved hvilke vinduer, du skal have sat i. Altså du skal kende deres mål, og du skal helst også have besluttet dig for, hvilken type vinduer der skal i. Skal det være vinduer med to lag glas eller tre lag? Skal det være energivinduer, som de bliver kaldt? Energivinduer har en usynlig membran imellem to lag glas. Denne membran er med til at skabe en bedre isolering, fordi den kan lade solens stråler komme igennem på kolde dage, men den kan faktisk også afvise solens stråler på de varme dage. Det er sådan noget med reflekser og jeg ved ikke hvad. Det kan en ingeniør sikkert forklare dig alt om – meget bedre end jeg kan.

Valg af producent

Inden du taler med en montør, vil det også være helt perfekt, hvis du bestemmer dig for hvilket firma, du vil have vinduer fra. I Danmark findes der mange firmaer. Men to af de største producerer vinduer af rigtig god kvalitet – og ofte kan du få dem til at producere vinduer i den størrelse, som du har brug for. De hedder Velfac og KPK. Du kunne fx søge på nettet efter ”Rationel vinduer på Sjælland” for at læse mere om det firmas vinduer og, hvad de kan tilbyde. Det samme kan du naturligvis også gøre med Velfac. De to firmaer er konkurrenter. Men du vil måske få brug for et vindue fra Velfac og to vinduer fra KPK. Det er noget, du bør undersøge. Og du kan jo altid kontakte dem, for at høre, om de kan give dig et godt tilbud.

Den gode montør kan hjælpe

Montøren kan måske også være behjælpelig i den beslutningsproces. De fleste vinduesmontører samarbejder faktisk med begge firmaer. Så du behøver altså ikke at være helt alene med beslutningen. Du skal dog være klar over, at der findes vinduer, som det faktisk ikke er tilladt at bruge i boligbyggeri. Det har noget med sikkerhed at gøre. Fagene, som skal kunne åbnes, skal have en minimumsstørrelse, så de eventuelt kan benyttes som flugtudgang. Uheld sker – og ved fx ildebrand kan den eneste flugtvej være igennem vinduet. Det kan en montør bestemt også vejlede dig om.

Men hvorfor kan det betale sig at udskifte vinduerne? Svaret ligger i, at nye vinduer i boligen medvirker til bedre isolering. Og det har vi brug for. Varmeregningerne stiger og stiger – så selvom vi har fået hulmursisoleret og gjort alt, hvad vi kan, så skal vi gøre endnu mere.

Senest opdateret marts 14th, 2023 kl 02:59 pm