Prisen på et skøde

Er der noget, jeg ikke bryder mig om, så er det at skulle sørge for alt det bureaukrati, som staten forlanger. Alt – lige fra selvangivelse via momsregnskaber til personlige ting. Fx at skulle flytte adresse. Det er sådan set nemt nok, når man først er kommet i gang. Men for mig er det altså en lang vej op ad bakke, inden jeg kommer i gang.

Ny situation

Og nu står jeg så i en ny situation. Jeg har – eller havde en onkel, som jeg egentlig ikke kendte så godt. Det viser sig nu, at han har efterladt hele sin formue til mig og mine søskende. Det kom som en overraskelse. Vi havde ikke nogen som helst idé om, at han faktisk ejede så meget. Vores indtryk var, at han var en beskeden mand uden nogle særlige aktiver. Men nej. Ikke kun har han efterladt os en hel del penge. Han har også efterladt os en masse ejendomme, som vi nu skal overtage. Og det betyder bureaukrati!

Køber hinanden ud

Foreløbigt er mine søskende og jeg blevet enige om, at vi køber hinanden ud af de ejendomme, som vi ikke bruger. Altså du skal forstå det på den måde, at han efterlod os 4 ejendomme. Vi er 3 søskende, og hans ønske var, at alt skulle deles ligeligt mellem os. Han må virkelig have holdt af os. Og min mor – hans søster. Det betyder, at jeg (vi) nu ejer 4 x 33% faste ejendomme. Det er lidt dumt. Vi har derfor tænkt, at vi bliver enige om hver især at købe de andre to ud af 2 ejendomme sådan, så vi hver især kommer til at eje 1 x 100% ejendom og 1 x 33% ejendom. Den sidste, som vi bliver ved med at dele, må vi så beslutte os for, hvad vi skal gøre ved: Leje den ud og dele ansvaret eller sælge den.

Hjælp fra en købermægler

Det er en værre proces. Og vi har så fundet ud af, at det er en god idé, hvis vi finder en boligrådgiver. Det er sådan en særligt specialiseret jurist, som ved alt om køb af ejendomme. Og som helt sikkert også ved noget om det her med, hvordan et skøde skal skrives, når det skal ændres og tinglyses. Vi har forhørt os lidt rundt omkring og har fundet ud af, at det ikke er så dyrt at få sat en købermægler på sagen. Ham, vi talte os med, nævnte også noget med en skøde pris pr. ejendom. Han var faktisk ret sød, men blev lidt overrasket over situationen. Det er jo ikke helt almindelig kost, at der lige pludselig tropper 3 voksne personer op på hans kontor.

Rådgivning om testamente

Men vi fik en god snak om tingene. Han var lidt nysgerrig og spurgte os, om min onkel mon havde fået testamente rådgivning. Tingene var jo så klart nævnt i papirerne, vi fik. Han var også ret imponeret, over at vi var så enige om, at vi ville have rene linjer imellem os. Han sagde det ligeud: ”Hvor er det rart at arbejde sammen med mennesker, der kan blive enige.”

Senest opdateret marts 22nd, 2023 kl 05:48 pm