Frederiksberg

Min søster er flyttet hjemmefra. Hun begyndte at læse inde i København her i september måned og her i begyndelsen af oktober, fandt hun så en lejlighed ude på Frederiksberg. Hun er glad for at kunne bo tæt på universitetet, så hun ikke skal rejse frem og tilbage mellem København og Roskilde hver dag.

Lille og hyggelig

Det er en lille lejlighed, men den er hyggelig. Min far har hjulpet hende med at sætte den i stand. De har malet den i lyse farver, og hun har fået købt nogle enkle møbler. De har også fået sat et brus op ude i hendes lille badeværelse. Min mor har givet hende en del køkkengrej, så hun ikke får store udgifter til den slags lige nu. Huslejen er rimelig, men den hugger alligevel en god del af hendes SU.

Jeg må indrømme, at jeg er lidt misundelig på min søster. Det må være lækkert at bo inde i byen. Hun har mulighed for at se sine studiekammerater, hun kan gå i biografen og se lige den film, hun vil. Hun kan dyrke sit sociale liv, uden om studierne. Jeg håber, at jeg er lige så heldig til næste år, når jeg skal starte på CBS.

Kaffetår

I forgårs ringede min søster så til mig. Hun ville gerne se mig. Til en kop kaffe nede på caféen, der ligger i samme gade, som hun bor i. Jeg sad i toget. Kiggede ud ad vinduet, imens vi kørte. Jeg var inde hos hende på lidt mere end 20 minutter. Og jeg vidste godt, hvorfor hun gerne vil se mig. Hun ville nemlig låne penge.

Hun er ikke særlig god til at passe på sine penge, og det er tit sket, at hun har måttet låne penge af mig. Jeg er ret sparsommelig og har lært at passe på mine penge. Men jeg var ret overrasket over at høre, hvad hun skal bruge pengene til. Vi sad på caféen og snakkede, da hun spurgte mig, om jeg kunne låne hende nogle penge.

Penge til en låsesmed

Hun har brug for dem, så hun kan betale en låsesmed på Frederiksberg, som hun har haft besøg af. Han kom, fordi ejerforeningen havde påbudt hende at skifte låsen ud i lejligheden. De har fortalt hende, at hver gang, der flytter en ny beboer ind, så skal den beboer selv dække omkostningerne til at få skiftet låsene til lejligheden ud. Det er sådan noget med forsikringsselskaber og tyverisikring af boligen. Så hun havde ringet til en låsesmed, som kom og skiftede låsene ud. Men hun havde ikke haft penge nok til at betale ham.

Så han havde sagt til hende, at hun kunne betale ham i næste måned. Men hun har en del udgifter til bøger, og der vil komme en stor regning i næste måned. Så hun ville gerne låne nogle penge af mig, så hun ikke behøver at betale så stort et beløb af sin SU til låsesmeden.

Naturligvis lånte jeg hende pengene. Jeg ved godt, at jeg muligvis aldrig får dem tilbage. Men jeg ved, at de er blevet brugt til noget fornuftigt.

Senest opdateret marts 7th, 2023 kl 04:08 am