Billig guitar?

Jeg havde en drøm om at lære at spille på et instrument. Jeg er godt nok ikke noget geni til musik og sang, men jeg kan da godt høre, når nogen synger falsk eller ikke rammer den rigtige tone.
Da jeg var barn, forsøgte jeg mig med at lære at spille på guitar. Min far købte en billig guitar til mig. Han hyrede en musiklærer, og så var jeg i gang. Musiklæreren var sød nok, men han havde ligesom ikke tålmodighed til at undervise børn. Så jeg holdt op med at spille på guitar efter ca. et halvt år. Min far var sådan set lidt ked af det. Men jeg interesserede mig slet ikke for det.

Så blev det trommer

Efter noget tid fik jeg lyst til at prøve at slå på trommer. Jeg var dengang meget optaget af de der rockbands, som består af en guitarist, en bassist, en trommeslager og en sanger. Der var noget imponerende ved trommeslagerne. Energien og kraften. de udstrålede. Jeg ville være som dem. Så da jeg havde plaget mine forældre om at få et sæt trommer i mere end 6 måneder, fik jeg et. De havde brugt tid på at lede efter et trommesæt, de kunne betale. Det var meget dyrt dengang. De havde fundet et brugt sæt via en ven. Han havde set en annonce for en musikforretning, der havde secondhand musikinstrumenter. Så de tog ind til forretningen og så på trommer til mig. De havde været ret forvirrede.

Ikke så nemt

Min far siger stadig, at køb af trommer ikke er helt nemt. De fandt et sæt, som de mente jeg, ville kunne bruge. Jeg fik det i fødselsdagsgave, og jeg var overlykkelig. Jeg øvede og øvede – uden musiklærer. Kun ved at lytte til rockbands. Faktisk blev jeg ret god til det. Og jeg begyndte at lede efter ligesindede på min skole. Vi skulle lave rockband. Drømmene var, at vi selv skulle skrive tekster og musik, lave plader, blive inviteret til at holde koncerter og blive rige og populære.
Sådan gik det jo bare ikke. Vi fik lavet et band. Vi fik også skrevet nogle numre, som vi spillede til en koncert på skolen. Pladerne udeblev. Vi blev ældre, og rockmusikken blev ligesom sat lidt i baggrunden.

Musikinstrumenter

Siden da har jeg ikke spillet på noget musikinstrument. Desværre. Jeg overvejer ofte at genoptage interessen. Jeg har tit stået ved en musikforretning og kigget på klaverer eller tværfløjter, men har ligesom skudt det fra mig. Orker jeg at lære det? Har jeg tid til at øve mig i en time eller to hver dag?

Mit svar har været nej. Indtil nu. Jeg har nemlig set, at de har en god begynderguitar til salg. Det er ikke en børneguitar. Den er heller ikke en superluksus‐guitar. Det er en god akustisk begynderguitar, som jeg ville kunne genopfriske det, jeg lærte på. Og muligvis vil den også være god nok til, at jeg kan lære mere på den. Jeg er meget fristet til at købe den. Hvis jeg køber den, så vil jeg også melde til et kursus på aftenskolen.

Senest opdateret marts 11th, 2023 kl 01:55 am