Det er ikke så få gange, min mand og jeg har snakket om, hvordan vi i sin tid mødte hinanden. Det var under en rockfestival her i byen, som jeg sammen med et par veninder besøgte for at nyde noget god musik og drikke et par fadøl.

På den ene af de to scener fik vi øje på et lokalt band, der var i gang med at varme op til et mere kendt band, som var et af trækplastrene på festivalen. Vi kunne dårligt se de enkelte musikere, for de havde god gang i et par røgmaskiner, der var opstillet ved scenekanten.

Men vi kunne høre musikken, og vi var i hvert fald enige om, at det lokale band faktisk var rigtig gode, for den rockmusik, der kom ud af de enorme højtalere, var som sød musik i vores ører.

På et tidspunkt blev der slukket for røgmaskinerne, og jeg fik øje på en ung mand med en elektrisk guitar, som jeg kendte perifert. Jeg vinkede til ham, og han hilste igen, og da bandet var færdig med sin opvarmning, kom vi til at stå ved siden af hinanden, og så var vi begge to solgt.

Nu har vi været gift i godt 10 år, og min mand har lagt musikken delvist på hylden, så nu nøjes han med at spille spansk guitar herhjemme. Men han er stadig bidt af musik, så for ham var det oplagt, at vores søn skulle have en børne guitar, da han forleden fyldt 9 år.

Danguitar er stedet

Min mand har selvfølgelig fulgt med i branchen, og derfor vidste han også, at det i dag er mere almindeligt at købe instrumenter og lydudstyr på nettet end i almindelige butikker. Det skyldes ikke mindst en af pionererne på området – nemlig firmaet Danguitar i Grenå, der i den grad har vendt op og ned på branchen og ikke mindst på prisniveauet.

Via ekstremt store indkøb og aftaler med producenter kombineret med en strømlinet og yderst effektiv salgsproces, har de formået at barbere priserne ned med ofte over 30% uden at gå på kompromis med kvaliteten. Og det har været en brat opvågnen for den gamle del af branchen – og givet Danguitar et navn som STEDET, hvis der skal købes musikudstyr og instrumenter, lydanlæg og alt det der. Godt gået af dem!