Nyt eller renoveret?

Vi skal til åbent hus på søndag. Vi er nemlig ved at lede efter en ny bolig, fordi vi vil gerne flytte sammen. Det er spændende, men det er en lang proces. Vi har foreløbigt set på 15 lejligheder forskellige steder på Amager. Der har været nogle helt nye nogen og så selvfølgelig også nogle ældre lejligheder. De første lejligheder, vi så på, lå i sådan nogle af de her nyopførte komplekser. De ser meget lækre ud. Det er altid lækkert at komme ind i en helt ny lejlighed, hvor køkkenet funkler, gulvene er helt rene og uridsede, fordi der ikke har været møbleret – og med nyt badeværelse med vaskesøjle og lækre håndvaske og stort spejl.

Københavnske badeværelser

Vi har også set på ældre lejligheder, som lå lidt tættere på Københavns centrum. Der har været nogle, som virkeligt har trængt til en kærlig hånd. – Jeg skulle måske sige, at jeg syntes, at de trængte til en totalrenovering.

Renovering koster hvad?

Der var én af de lejligheder, som vi faktisk gerne ville have købt. Vi gav da også et tilbud, men først have vi undersøgt, hvad en renovering af badeværelse i sådan en lejlighed ville koste os, inden vi gav et tilbud. Ejeren var ikke til at forhandle med, så den handel kom ikke i stand. Desværre. Det var ellers et perfekt sted. Lige ved Amagerport og ikke så langt ind til Kgs. Nytorv og heller ikke langt til naturområder. Og tæt på metroen. Det ville have været perfekt. Men som sagt. Vi leder stadig. Vi kunne jo ikke betale, hvad ejeren forlangte og renoveringen af badeværelset. Det ville vælte vores budget. Så vores boligjagt fortsætter.

Ude på Bryggen

Lejligheden, vi skal se på søndag, ligger ude på Islands Brygge. Den er dyr. Men den er ny. Der er ikke nogen grund til at frygte, at vi skal bruge tid og penge på at bygge om eller renovere. Der er kun én ting at tage stilling til: Kan vi lide lejligheden, og kan vi lide stedet?

Vi besluttede nemlig efter at have gransket vores noter efter hvert lejlighedsbesøg, at vi vil finde en lejlighed i et nyt byggeri. Selvom der måske ikke er naboer, når vi flytter ind, så kommer de jo nok. Vi havde for mange minusser ud for de ældre lejligheder, vi har set. Derfor blev jagten indsnævret til, at vi kun skal se på nye lejligheder.

Vi slår nok til

Hvis vi kan lide lejligheden – og området, så tror jeg, vi slår til. Vi har jo allerede skrevet under på handelsaftalen med den nye ejer af vores egen lejlighed. Og han vil gerne overtage den snarest muligt. Så vi skal virkeligt se at komme ud herfra i en fart. Vi vil jo også videre i vores liv. Men som vi siger: Det haster ikke mere, end det jager. Vi skal være glade for det nye sted, vi skal bo. Og det skal ligge godt i forhold til indkøbsmuligheder, ⓘ skole og offentlige transportmidler.

Det bliver spændende på søndag. Måske kommer vi hjem med en salgsopstilling. Og hvem ved. Måske accepterer vi på mandag.