Grej til byggepladsen

Byggeri og miljøansvar

I er godt på vej til at få kontrakten i hus. I dag skal I til det sidste møde med bygherren. Og når kontrakten er underskrevet, så skal starte på byggeriet med det samme. Det er en ret stor opgave. Et højhusbyggeri. Der skal både være bolig og erhverv i byggeriet. Og handel. Et spændende byggeri, fordi det skal være så alsidigt. Naturligvis har du allerede kontaktet dine leverandører, som skal levere de forskellige byggematerialer. De har alle lovet, at de kan levere i løbet af meget kort tid.

Byggepladselevator

Nu mangler du bare én ting: Du ved skal ud og finde en byggepladselevator / personhejs, som er nem at flytte fra sted til sted. Der skal nemlig sættes ind på mange forskellige fronter i byggeriet, lige så snart de første moduler er sat op. Du vil derfor gerne have, at de forskellige håndværkere kan arbejde fleksibelt på byggepladsen. Det involverer, at de kan komme hurtigt op og ned fra de forskellige sektioner af byggeriet.

Du har også tænkt dig, at I skal leje et materialehejs. Sidste år overvejede du også at købe sådan et. Men firmaet, du fandt, kunne ikke levere det materialehejs, som du havde udset. Der blev derfor ikke noget salg af materialehejs til det firma. De var ellers gode. Men desværre. Kan du ikke få det, du vil have, så vil du hellere vente – og i mellemtiden så leje. Du vil dog kontakte firmaet for at høre, om de eventuelt har udvidet viften af de forskellige hejs, som de har til salg. Det kan jo tænkes, at du kan købe et snart. Det må dog vente, til du ved med sikkerhed, at I skal skrive under på kontrakten. Med hovedet fyldt med tanker om byggepladselevatorer, hejs og mulighederne ved at eje sådan et kunne give dig, samler du din mappe og tager til møde med bygherren.

Miljøhensyn på byggepladsen

Du ved godt, at meget snart så bliver lovgivningen omkring nye byggerier strammet endnu mere. Kravene til, at vi skal dæmme op for CO2 udslippet bliver strammet. Det betyder, at vi skal bygge mere miljøvenligt. Ikke kun ved at bruge miljøvenlige materialer og genbrugsmaterialer. Vi skal også tænke på, hvordan vi bygger. Der skal derfor bruges mindre brændstof til transport af byggematerialer og personer. Det kan blive lidt af en hovedpine at vænne sig til. Men hvis du starter allerede nu, så vil du hurtigt opdage, at opgaven slet ikke er umulig. Det vil da også være en god følelse at vide, at du ikke gør skade på planeten.

Materialeplatforme med grønt ansvar

Derfor skal du overveje at bruge de bedste produkter og hjælpemidler på byggepladsen. Fx så skal de håndværkere, som skal udføre selve arbejdet have mulighed for at kunne op og ned, i byggeriet hurtigt og bekvemt. Du vil derfor med fordel kunne leje en materialeplatform til byggepladser, som ikke kun er effektiv. Den er faktisk også miljøvenlig.

Der findes nemlig firmaer, der udlejer materialeplatforme, som bruger mindre strøm til at kunne få materialer eller personer op i 6. etages højde. På en sikker måde, hvilket naturligvis også spiller en stor rolle. Om det er et specielt industrihejs, du har brug for at leje, eller om det skal være et andet byggehejs, kan jeg ikke fortælle dig. Det kommer meget an på, hvad det er for nogle byggerier, din virksomhed har specialiseret sig i. Det må du definere. Måske er det mindre byggerier, som I laver. Det betyder måske, også at I har mange opgaver. Hvis det er tilfældet, så skulle I måske overveje at finde et firma, der har salg af materialeplatforme, så I slipper for at skulle leje et gang på gang. Måske vil det være en rigtig fornuftig investering for firmaet?

Senest opdateret marts 1st, 2023 kl 02:41 pm