Jeg skulle på indkøb forleden dag. Normalt cykler jeg ned til Irma for at købe ind, men den dag var min cykel flad. Punkteret. Øv. Så jeg måtte gå de fire km derhen og, så slæbe to tunge indkøbsposer hjem. Fire km tilbage. Da jeg kom ned til Irma, så jeg, at de havde fået sat et nyt parkeringssted op. Til el-løbehjul. Stedet er reserveret til dem. Man må ikke parkere sin bil eller cykel. Kun løbehjul må stå der. Det gav mig den idé, at et el-løbehjul ville være ideelt for mig, når jeg skal på indkøb. Jeg så nemlig, at der stod 4 – 5 løbehjul på parkeringspladsen. Ét af dem havde en cykelkurv på styret. Perfekt til indkøbene. Og sjovt at løbe på. Man må heller ikke parkere ungernes løbecykler der tilsyneladende.

Hvad med elektrisk?

Idéen om at anskaffe mig et el-løbehjul havde ikke forladt mig 3 dage efter. Når jeg får de idéer om, at jeg har brug for noget, så venter jeg altid, mindst 2 dage inden jeg anskaffer det. Det gør jeg, fordi, hvis jeg ikke tænker på det 2 dage efter, så er det ikke en absolut nødvendighed for mig. Så undgår jet at lave dumme impulskøb. (Det kan jeg være meget slem til at gøre)
Men efter 3 dage, hvor jeg stadig tænkte på, at el-løbehjulet, så satte jeg mig til skærmen og begyndte at undersøge, hvad et el-løbehjul koster.

Det første jeg fandt ud af, er, at det ikke er så dyrt, som jeg troede, det ville være. Det næste, jeg så var, at nogle el-løbehjul har saddel, så man kan sidde ned, mens man kører det. Det minder lidt om en el-cykel, men hjulene er mindre, og der er ikke pedaler. Man kan naturligvis også finde el-løbehjul, som er beregnet til, at man står op. Det, synes jeg, ligner et traditionel løbehjul. Det er sådan ét, jeg vil have. Men, jeg lagde mærke til, at nogle af el-løbehjulene har 3 hjul. Ligesom et barns tre-hjulede cykel. De ser robuste ud, og de er sikkert mere stabile end de to-hjulede.

Hvilken motor er bedst

Det, som er mest forvirrende, er el-løbehjulenes motor. Det er ikke til at finde ud af, hvilken motor man skal se efter. Jo større motor jo hurtigere kan løbehjulet accelerere. Det er jeg med på. Men jo større motor, jo tungere bliver det. Det skulle jo helst være et let løbehjul at køre på. Hvis der kommer for meget vægt på og så med indkøb også, så bliver det vist lidt tungt at køre. Og langsomt.

Og så er der det der med batteriet. Hvor lang tid tager det at lade det op, og hvor lang tid kan man køre på løbehjulet? Af gode grunde har det noget at gøre med, hvor hurtigt man kører, og på hvilket underlag.
El-løbehjulet, som jeg har kig på, har et lithium‐batteri. Det har ikke sæde, så det minder om et traditionelt løbehjul. Og så synes jeg, det har et pænt design. Man kan få det i forskellige farvesammensætninger, så her er mit store problem nu: Skal jeg vælge det sort-røde eller det sort-gule?