Stor og smuk

Store piger behøver ikke at blive mindet om, at det af og til kan være udfordrende at klæde sig pænt på. Modeverdenen ser ud til at have glemt, at kvinder kommer i alle størrelser. Men det betyder heldigvis ikke, at du ikke kan komme til at se bragende godt ud. Her er nogle tips til, hvordan du udnytter din figur.

Udfordrende at finde stort tøj

At handle efter tøj til store damer kan være udfordrende. Det kan være nemt at give op eller bare at give efter med noget, der sådan nogenlunde passer. Meget slanke kvinder har sådan cirka de samme proportioner, og det er tit dem, at designerne baserer deres tøj på. Større kvinder kan være mere forskellige i proportioner. Heldigvis er der designere, der er bevidste om plus size. Derfor er det altid en god ide at finde butikker, der har specialiseret sig i tøj til store kvinder. Der er også flere gode bud online på tøj til store damer: fx https://www.arkuricurvy.dk/dametoj/ . Find dig også en skrædder eller syerske. Lidt ændringer hist og her kan gøre hele forskellen på, hvordan et stykke tøj sidder.

Bær tøj, der er in, og har det rette snit. Nøjes ikke med, hvad du nu lige kan finde, fordi udvalget er begrænset, men køb kun tøj du virkelig kan lide. Igen se hvad du kan finde online også. Tøj er til for at få dig til at se bedre ud. Hvis du ikke ser godt ud i for eksempel et par bukser eller en kjole, er det altså ikke dig, der er noget i vejen med – men tøjet. Du kan for eksempel få genialt flotte toppe i store størrelser.

Sæt fokus på de flotte former

Store kvinder gør et stort nummer ud af at skjule dele af deres krop og glemmer så at fremhæve deres fortin. Alle kvinder har noget, der er værd at sætte fokus på. Måske har du et flot hår? Flotte ben? Perfekt hud? En flot figur? Store flotte bryster? Vælg tøj, der er med til at fremhæve dine fortrin.

Kvinder har det generelt bedst med at købe så små størrelser som muligt. Kig ikke så meget på, hvad størrelsen er, men hvad der passer. Der kan jo også være forskel fra mærke til mærke. Prøv den samme beklædningsdel i flere størrelser, og vælg den der passer dig bedst og tænk ikke på, hvilken størrelse det er.

Det er især vigtigt for store kvinder med det rigtige undertøj. Sørg for en god støttende BH, og måske kan du også have fordel af at bruge Spanx eller lignende. Få hjælp, når du køber din næste BH, og bliv målt, så du får den rigtige størrelse. Mange kvinder bruger faktisk den forkerte størrelse i BH, fordi de engang har fået det målt, men kroppen forandrer sig jo, som du ved. Invester også i en god BH. Det er alle pengene værd. De sidder bedre og vedbliver at være pæne længere.

Også dem med store mænd

Mit sidste og også vigtigste råd er at være stolt af dig selv. Det er mere vigtigt end noget som helst andet. Har du en mand eller kæreste i kategorien ”stor dreng”, kan du jo vise ham den tilsvarende butik for store drenge: http://www.storedrenge.dk/