Synligt tandkød

Min veninde har et meget lyst og glad sind. Og hun er fuld af sjov. Jeg synes, hun er smuk, som hun er, men hun er selv meget utilfreds med sit udseende. Hun ved, at hun har nemt ved at smile, og vi griner meget, når vi ses. Men som sagt. Hun er utilfreds med sit udseende. Hun synes ikke, at det er pænt, at man kan se hendes tandkød, når hun smiler. Hun hader at se fotografier af sig selv. Fx forleden var der en kammerat, som postede billeder fra en fest, vi havde været med til. Man kan se hende smile, og rigtigt nok, man kan se hendes tandkød – og i øvrigt den fine, hvide perlerække af tænder, hun har.

Meget generet

Hun skrev til ham og bad ham om at fjerne det billede af hende fra hans Facebook. Det gjorde han, men han forstod ikke, hvorfor hun bad ham om det. Hun forklarede ham, at hun syntes, at hun har et grimt smil.

Han var sød og skrev tilbage til hende, at hun har et dejligt smil. Men hvis hun er ked af det, så må hun undskylde. Han ville i øvrigt anbefale hende, at hun talte med hans mor om det problem med smilet. Hun havde nemlig haft det samme problem.

Det gjorde hun. Hun tog imod hans tilbud om at få en snak med hans mor om det her med at have et grimt smil.

Altid smilende

Hun havde en aftale med hende den efterfølgende uge, og de fik talt om det her med at smile. Og så ikke at smile. Nu er det bare sådan, at min veninde ikke kan lade være med at smile. Så hun er på vej ind i en lidt dårlig spiral, hvor hun ikke vil se vennerne, fordi så kommer hun til at grine og smile. Vores kammerats mor forklarede hende, at hun havde det samme problem for nogle år siden. Hun havde så fundet ud af, at det kan løses på en meget simpel måde. Man kan få lagt Botox ind i muskulaturen, så man ikke trækker så meget i musklerne, der trækker læben op, så tandkødet blottes. Hun ville anbefale, at min veninde prøvede det. Hun skal da bestemt ikke gå og isolere sig selv af frygt for at smile.

Botox mod synligt tandkød

Hun er nu ved at undersøge, hvad det vil koste hende, og hvad Botox behandling egentlig er. Hun har en lidt bekymret, ved at der skal sprøjtes midler ind i hende.

Jeg foreslog hende, at hun besøger en kosmetolog for at få svar på sine spørgsmål. Det må da være det eneste rigtige at gøre. Hvis hun er bekymret for det, så kan hun jo altid bede om at få lov til at bruge noget tid på at tænke over tingene. Men hun er i gode hænder hos denne speciallæge: https://tku.dk/

Det var et forslag, hun tog imod. Hun fortalte mig, så tidligere i dag, at hun havde besøgt en speciallæge her i byen. Det første, han havde sagt til hende, var, at han ikke syntes, at hun skulle være ked af, at man kan se tandkødet, når hun smiler. Det er så lidt, at det vil være spild af tid og penge for hende at få det behandlet med Botox.

Senest opdateret marts 18th, 2023 kl 06:39 pm