Sommerferie og skiferie

Min mand er ved at gå ud af sit gode skind. Han er fuldkommen vild af glæde. Han har lige hørt, at det vil blive muligt for os at komme på ferie til sommer. Jeg er sådan set lidt ligeglad. Jeg ved nemlig, at vi nok skal komme afsted. Og det er da også dejligt at være på camping i Kroatien. Alternativet er feriehuse, og det er nu heller ikke så ringe!

Skiferien

Grunden til, at jeg er lidt ligeglad, er, at jeg ved, at jeg er nødt til at vente i lang tid, førend vi kan komme på skiferie igen. Og jeg elsker at stå på ski. Det har virkeligt været hårdt ikke at kunne komme afsted i mere end et år nu. Jeg kan huske, at i julen lovede jeg mig selv, at vi skulle på skiferie i Sverige i vinterferien. Det blev bare ikke til noget. Siden da har jeg ligesom helt opgivet tanken om ferie. Ja, måske er jeg faldet lidt ned i en minidepression. Jeg ved det ikke. Jeg er bare ikke så glad, som min mand er. Han forsøger dog at opmuntre mig med, at hvis vi kan komme på campingferie til sommer, så kan vi helt sikkert også komme på skiferie, til efteråret eller til vinter. Han er sød. Og jeg forstår ham virkeligt godt.

Campingferie i Italien

Han har lige vist mig nogle fotografier fra vores sidste ferie. Det var for 2 år siden. Vi var på camping i Italien som en kør selv ferie. Det var en skøn ferie. Vi badede, vi lærte at lave pasta, og vi lærte også at sige nogle sætninger på italiensk. Faktisk var det en af de bedste ferier, vi har været på sammen.

Han formår at få mig til at smile ved at se billederne. Jeg kan se, at han er blevet lidt federe, end han var dengang siden da. Så jeg fortæller ham, at vi skal på slankekur, inden vi kører på campingferie igen til sommer. Han kigger forbløffet på mig. ”Hvorfor dog det”? Jeg forklarer ham, at jeg kan se, at han har taget nogle kilo på, og at jeg selv føler, at jeg ikke er bikini-klar.

Det går nok

Han griner. ”Vi skal nok få høvlet de ekstra kilo af, inden vi tager afsted. – Og du er da lækker nu, hvor du ikke ligner et tyndt siv længere.” Han er sød. Vi smiler til hinanden. Han sætter sig med sin tablet ved siden af mig i sofaen. Han hiver nogle sites frem, hvor der er præsentationer af forskellige campingpladser, man kan booke plads på. Vi kigger på dem. Jeg bliver mere og mere opsat på, at vi skal afsted. Vi ser steder med lækre faciliteter. Strande, swimmingpools, badeland, gode steder at spise, smukke omgivelser.

Rejsefeber

Min mand sidder helt tæt ved siden af mig, og jeg kan mærke hans entusiasme over udsigten til, at vi kan komme afsted til sommer. Det smitter af på mig. Humøret bliver bedre. Jeg er gladere nu. Har ikke den der søndagslede, hvor alt bare er noget møg. Vi beslutter os for at booke en campingplads på et lækkert sted. Lige så snart der bliver åbnet for rejser dertil, så booker vi.

Senest opdateret marts 2nd, 2023 kl 02:45 am