Det er dyrt at være social

Det er dyrt at være social i Danmark. Vi mødes i byen, på cafe eller tager en tur i biffen. Det er længe siden jeg er blevet inviteret med hjem til en ven for at lege. Vi mødes i byen og spiser sammen, tager til koncert eller måske en tur på ⓘ museum. Og endnu værre bliver det når vi er på date. Som mand. For her giver vi hele pakken. Mad til to. Biffen for to. ⓘ Musik og druk for to. En enkelt aften kommer hurtigt op og bliver en rigtig dyr oplevelse på over 1.500 kroner. Her følger nogle ideer til hvordan den personlige konkurs kan afværges, og hvordan den optimale date ser ud.

 

Hvad er det vigtigste på en date? Svaret er individuelt og alligevel universalt. Vi skal vise modparten det, vedkommende vil se. Så hvordan gøres dette? Ved at lytte. Lytte og være fleksibel. Med fleksibel menes, at man fx mødes et sted i byen og først der spørger ”hvad har du lyst til at spise” – er man godt forberedt, har man to til tre steder i tankerne selv. Virk beslutsom, men kom med forslag. Det skal ikke være dyrt, men heller ikke virke billigt. Så lad være med at vælge et sted der er kendt for at være billigt. Vælg et lille sted som hun ikke kender. Noget hyggeligt og undergrundsagtigt. Fx burger i en lille kælderkro med live-musik. På den måde vil fokus ikke være på pengene. Next step er så hvad i skal efter madden. Lad være med at stille et åbent spørgsmål som ”hvad skal vi nu?”. Stil hellere lukkede spørgsmål med gode interessante muligheder. ”Skal vi ud og danse tango eller tjekke den nye udstilling om streat art?”.

 

Ja. Du skal stadig bruge penge. Så hvis du ikke har råd til overstående må du finde et godt betalt fritidsjob. Det er der heldigvis også råd for. Det smarte ved dates er, at du alligevel ikke burde drikke dig stiv. Så hvis den første date ikke var en bragende succes og du vågner op alene om morgenen, kan du f.eks. lege flyttemand for en dag og komme ud og tjene lidt penge. Der er håb forude. Men det kræver lidt blod, sved og ikke mindst tårer.

Senest opdateret februar 27th, 2023 kl 02:56 am